18 Mar

5 tips før du tar opp et forbrukslån

Det kan være mange grunner til at du tenker på å ta opp et forbrukslån. Enten summen du vil søke om er stor eller liten, eller om du skal bruke pengene på ferie eller refinansiering, så er det en noen ting du bør tenke gjennom før du setter i gang med søknadsprosessen. Her kommer våre fem tips til deg:

Tilbakebetaling

  • Et forbrukslån er et lån der långiver ikke har noen sikkerhet for pengene som lånes ut til deg. Det betyr ikke at lånet ikke skal betales tilbake. Dersom du har tatt deg vann over hodet, og av ulike grunner ikke kan betale tilbake lånet som avtalt, bør du ta kontakt med banken med en gang.
  • Dersom du ikke gjør det, vil du motta purring og inkasso før det hele ender opp med betalingsanmerkninger og mulig tvangssalg av verdigjenstander. Ikke lån mer penger enn det du er sikker på at du kan betale tilbake igjen.

Forbruk og renter

einkaufswagen-verzerrung-getty_images_ng_image_full

  • Tenk nøye over hva du skal bruke pengene til. Dersom du blir godkjent og får et forbrukslån, fyller det opp kontoen din i løpet av kort tid. Å søke om slike lån, for å kunne kjøpe mange gjenstander du egentlig ikke har råd til, er kanskje ikke den smarteste økonomiske vurderingen. Lånet skal betales tilbake igjen, med renter. Dermed er det lurt å tenke godt over at låneopptaket og bruken av det, faktisk er verdt det i det lange løp. Når du søker om forbrukslån, er det viktig å sammenligne flere steder.
  • For å virkelig å kunne se hvilket lån fra hvilken tilbyder, som er mest gunstig for deg, må du se på den effektive renten. Det er det det koster deg å låne disse pengene, hver eneste måned.

Sikre deg dersom uhellet er ute

  • Ingen av oss vet hva som kan skje litt lenger ut i fremtiden. Vi kan rammes av både sykdom, arbeidsledighet eller oppleve andre situasjoner, som gjør det vanskelig for oss å overholde våre økonomiske forpliktelser. Veldig mange låneinstitusjoner tilbyr deg å kjøpe en forsikring. Den er selvfølgelig ikke gratis, men skulle det skje noe helt uforutsett kan det være godt å vite at økonomien ikke blir helt skadelidende. Forsikringen vil slik sørge for at kravet faller bort. Det lønner seg i alle fall å ta en titt på forsikringen din foretrukne långiver tilbyr, se hva den dekker og hva den koster deg. Skal du først ta opp lån, kan denne forsikringen være et smart tilleggsvalg.