26 Mar

Voluntas forbrukslån

Voluntas er en agent og formidler av lån. De har holdt på siden begynnelsen av 2000.  De er en av de mindre aktørene på markedet, men til tross for dette, har de god erfaring med å tilby lån på gunstige vilkår.   Voluntas tilbyr ulike typer kreditt og lån, deriblant forbrukslån.  De samarbeider med mange ulike banker og kan på den måten sende tilbud til deg som søker, fra flere ulike banker. Når du søker om lån hos Voluntas, sender de ut en forespørsel til de banker og finansieringsselskaper de jobber med.  Du får tilsendt tilbudene som kommer inn og kan sitte hjemme og vurdere hvilket tilbud som er best for deg.

Trenger du penger?

Mange går rundt med en drøm. En drøm om f.ek.s å pusse opp badet, få byttet ut de gamle møblene, samle smålån og kredittkortgjeld i et lån eller kanskje noe helt annet. Men det er ikke alltid det er så enkelt å få det til. Da kan en løsning være å etablere et forbrukslån.  Ingen stiller spørsmål til hva du skal bruke pengene til og du trenger ikke å stille noen form for sikkerhet.  Hos Voluntas, kan du låne mellom kr. 5.000,- og kr. 400.000,-. Eneste krav er at du betaler lånet tilbake.

Tilbakebetaling, renter og gebyrer

Paragraph_Daytime-running-light_HELLASom med alle andre lån, må også et lån hos Voluntas betales tilbake. Du kan nedbetale forbrukslånet i inntil 15 år, men kan selvsagt også betale ned lånet mye raskere enn dette.  Utover det månedlige avdraget, vil det tilkomme et månedlig termingebyr på selve lånet. Dette varierer fra bank til bank, men vil typisk ligge på rundt kr. 50,-. Ved oppstart av lånet, blir det belastet et etableringsgebyr. Dette vil også variere, men er gjerne på rundt kr. 750,-.

Renter må det betales på alle lån. Den laveste renten er på 7,9% og den høyeste på 22,9%. Renten fastsettes ut fra resultatet av den kredittvurderingen, som blir gjennomført når en søker.  Her vurderer banken risikoen ut fra en score og avgjør hvilken rente de skal tilby.  

Søknadsprosessen

For å kunne søke om lån gjennom Voluntas, stiller de noen krav til deg som søker. Du må være norsk statsborger eller ha bodd i Norge i minst tre år. Årsinntekten din må ikke være lavere enn 200.000 kroner og du må ikke ha noen aktive inkassosaker.

Du kan sende inn en uforpliktende søknad via nettsiden til Voluntas. Sjekk at du får med alle punktene når du fyller ut. Voluntas foretar en kredittvurdering av deg og blir denne godkjent, da sender de ut forespørsler om tilbud til sine samarbeidspartnere.  I løpet av en time, har du de første tilbud og kan vurdere disse hjemme i fred og ro.  Ønsker du ikke å benytte deg av tilbudet kan du bare la det ligge. Men skulle du ønske å akseptere et av tilbudene, er neste skritt at du får tilsendt lånedokumentene og godkjenner disse via BankID.  Når banken har mottatt dokumentene og godkjent disse, går det ikke lang tid, før pengene kommer inn på kontoen. Da kan du sette drømmene dine ut i livet.